понеділок, 25 березня 2013 р.

Musta sydän – чорне серце фінського третього шляху

Перед тим, як розпочати читати статтю, хотілося б зазначити та застерігти, що люди, які відчувають симпатії до вікінгів і традицій мешканців Балто-Скандинавського регіону, можуть знайти у цьому тексті, прості відповіді на певні життєві питання від фанатичних фінських радикальних націоналістів. Вони ж самі себе називають "націонал-расистами" (фін. nazi-rasisti). Тому, якщо не сприймаєте те, що важко зрозуміти – краще не читати, бо будете розчаровані. А от тих, хто цікавиться розвитком націоналістичних рухів у Європі, можна порадувати. Тому, вперед!
1) Що таке "Musta sydän" і коли зародився цей рух?
   - Радикальний рух Musta sydän, у перекладі з фінської – "Чорне серце", постав наприкінці 2010 р. як колектив друзів-однодумців і національно свідомих людей, які прагнуть відігравати реальну роль у створенні нової культурної та політичної опозиції у Фінляндії поза системою, не обмежуючися наявними партіями чи громадськими організаціями. Представники радикального націоналістичного руху Musta sydän знаходять натхнення в історії Фінляндії, але очі їх зосереджені на майбутньому.
2) Яка соціально-політична ситуація у Фінляндії станом на тепер?
   - Так звані фінські прихильники ЄС – "єврократи", спритно використали світову фінансову кризу 2008-2009 рр.у своїх псевдонаціональних, однак, популістських, гаслах за для власного збагачення та узурпації влади. Опозиція у Суомі, як правило, слабка і розділена на право- та лівоцентристів, але ніяк не на радикалів. Існує, проте, зростаюче національне почуття патріотичного відродження, зокрема і євроскептицизм, як наслідок невдалої політики "єврократів". Нині, люди набувають усе важливішого значення для глобального капіталізму та корпоративного інтернаціоналізму, а протистояти цим хижакам фінській нації дуже важко, особливо, коли уряд у Гельсінкі керується правилами, прийнятими у Брюсселі.
3) Яка реакція фінскої молоді до ідей та ініціатив "Musta sydän"?
   - Недащовні дослідження фінських соціологів показали, що у школах Суомі стають усе більш популярними націоналістичні настрої, а тому, молодь стала більш готовою до радикальних дій політичними засобами без юридичних сумнівів. Місія Musta sydän полягає у тому, аби надихати й мотивувати молодь (переважно фінськомовних та шведськомовних фінів) мужньо прийняти естафету фінської національної та соціальної боротьби за право нації на власну окремішність, добробут і самобутність. Рух Musta sydän – це альтернатива, це рупор, через який молодь Фінляндії може висловити свою думки, наболіле, або щоб остаточно, шляхом бунту знести капіталістичний режим культурмарксистів-"єврократів"!
Агітаційна листівка "Расизму – 0%, ідентичності – 100%"
4) Що з приводу діяльності ЄС і окремо ЄЦБ?
   - Рух Musta sydän виступає за: а) ліквідацію нинішньої євробюрократії з центром у Брюсселі; б) відкидає та не сприймає закони міжнародних банкірів і транснаціональних корпорацій; в) встановлення Європи національних вітчизн (кожній європейській нації – власну національну державу!) без сепаратизму; г) європейське співробітництво, що має бути організовано на основі спільних національних інтересів, а не антинаціонального штучної надсуспільної конструкції чужинських фінансистів.
5) Яким бачиться протистояння неоімперіалізму (США, РФ, КНР, ЄС) та глобалізації у світі, а також боротьба за національну ідентичність?
   - Кожна нація на нашій планеті має право керувати своєю державою і бути вільною, щоби розвивати свої власні суспільства на свій розсуд. Рух Musta sydän виступає за ліквідацію американського імперіалізму на Близькому Сході, китайського  в Африці та Азії, російського – на Сході Європи та Кавказі. Серед наслідків неоколоніалізму можна назвати "арабську весну" 2010-2013 рр., а саме громадянську війну в Сирії, яка була e значній мірі викликана коаліцією різних груп фінансових інтересів має скінчитись перемогою сирійського народу, а не купки продажних ісламістів (підтримуваних Туреччиною) чи Асадівським прокремлівським режимом.
   Рух Musta sydän виступає за солідарність із сирійським народом, який бореться з іноземним втручанням у внутрішні справи країни. Так само і палестинці, які були вигнані зі своїх земель євреями-мігрантами Держави Ізраїль за підтримки США, опинились у стані іноземної ворожої військової окупації. Південна Америка (зокрема, Аргентина, Бразилія, Болівія, Колумбія, Перу та Венесуела) вже давно розглядається заднім двором тріо КНР-РФ-США, а народи цих країн – як дешева робоча сила для транснаціональних корпорацій. Рух Musta sydän солідарний із Південною Америкою у боротьбі проти неоімперіалізму, який чинить тиск і впроваджує експлуатацію природних ресурсів і робочої сили. Соціалізм (та інше лівацтво), поширений у країнах Південної Америки, не бореться з американським та китайським неоімперіалізмом; це довели Бразилія та Венесуела. Ось, чому світу потрібен третій шлях!
Агітаційна листівка як ностальгія за Великою Європою 1930-х рр.
6) Чи правда, що Румунія, Болгарія, Греція та Кіпр – економічна діра і тягар для решти Європи?
   - Питання складне... Наперекір похмурим перспективам економічного банкрутства Греції та Кіпру 2008 р., тривалу бідність їхніх двох балканських сусідів, усе ж є надія на щось нове і потужне, на розвиток подібний до італійського у 1920-х чи німецького у 1930-х рр., може народитися тільки з руїн. Інакше кажучи, із попелу, як птаха-фенікс. Теперішня фінансово-економічна система вже зруйнована, однак світові банкіри та їхні посіпаки не визнають цього.
7) Що таке "скандинавська модель расової єдності":
   - Рух Musta sydän на стороні всіх рухів, груп, спільнот, організацій та окремих осіб, які мають сміливість мислити самостійно, у яких є мета зберегти свої принципи та мати мужність, щоби боротися за краще майбутнє для свого народу власними силами без іноземного втручання. Рух Musta sydän маючи позитивний настрій і оптимістичне прагнення побудови нової держави у Суомі без капіталізму, неоколоніалізму, мультикультуралізму та комунізму буде робити все можливе аби йти третім шляхом до своєї мети: «Майбутнє належить вільним націям! Робимо те, що вимагає від нас нація». Сьогодні, у час неоколоніалізму та змішання націй шляхом насильницької ісламської асиміляції рух Musta sydän вимагає впроваджувати у життя ідеї третьої позиції – жодних поступків лівим, правим й опосередкованим центристам. Це наш шлях борні за нову свободу!
   Hyvä Suomi! Eläköön kuolema!
Автор  Kalev Korpinen

Немає коментарів:

Дописати коментар