пʼятницю, 1 січня 2016 р.

Праві перспективи

Справжні праві (не плутати з політичними проектами!), в сьогоднішньому світі, знаходяться десь на рівні вуличної субкультури, і навіть не намагаються вибратися на якісно новий рівень. Їх головна проблема в тому, що вони мислять категоріями минулого, так би мовити готуються до війни, яка вже давно минула. Вони беруть приклад і натхнення з минулого, ностальгують по тому, чого вже ніколи не буде (тут вони дуже схожі з нинішніми лівими!), воюють з "вітряками"...
   А тим часом, найближче майбутнє не віщує нам нічого доброго! Глобалізація вбиває ідею, і перетворює нас на вимираючий вид. Навіть прихід до влади, у сучасних умовах, не гарантує шансу на успіх. Товариство споживачів не цікавлять Ідеї, їх цікавить дешева ковбаса, бухло, розкіш, понти і розваги, тощо... Тому ідейна влада не має жодних шансів протриматися при владі демократичним шляхом довше 5-10 років. Сучасний світ кидає нам нові виклики, і на ці виклики потрібно шукати нові рішення. Витрачати енергію на старі методи і схеми - безглуздо, це марна трата сил і ресурсів. Спроби підпорядкувати, змусити, заборонити, переробити, перевиховати - все це постулати, які пропагують більшість правих організацій і рухів.
   "От коли ми прийдемо до влади, ми приймемо закони, змусимо, посадимо, розстріляємо...". - Не прийдете! А якщо і прийдете, то не надовго! Світ змінився, разом з ним змінилися і люди, тож грубі методи вже давно неефективні. Боротьба за душі людей - головна війна сучасності.
   Мирно змінити суспільство в короткий термін не реально! Для досягнення швидкого результату без тотального контролю і масових розстрілів незгодних не обійтися. Поступове ж зміна світосприйняття Нації займе десятки років. Тому будь-яка боротьба за розуми людей і відповідно за майбутнє - це довга гра! І це потрібно зрозуміти і прийняти.
   Правим потрібні нові ідеї і новий сенс, чітке альтернативне бачення світу і сучасний цивілізований підхід до справи. Нам потрібна чітка економічна і політична ідеологія - ідеологія зразка ХХІ ст. Це єдина альтернатива субкультурі і повного неминучого забуття. Інакше сучасний світ просто зжере нас...
За матеріалами "Приватної Друкарні"

1 коментар:

  1. Просто нам час відмовитись від пустопорожніх гасел типу всіх розстріляти, злодіям відрубати руки і так далі. Згоден, що час розтягується на роки, але потрібно запитати, що кожен із нас зробив особисто для цього. Для того, щоб перемогла ідея. Блоги, мережа Інтернет - це все добре, але приріст населення, виховання нових поколінь у дусі націоналізму це вже питання не для всіх. У націоналіста проповідь не повинна дисонувати його щоденному життю. Саме життя його повинно стати проповіддю. Я - націоналіст. У мене троє дітей, я добровольцем пішов захищати суверенітет України, як перед тим на акціях протесту і під час Революції Гідності захищав інші права нації. І я зневажаю тих, хто називає себе націоналістом, але не йде далі гасел. Тільки тоді, коли ми почнемо практикувати те, що сповідуємо у нас все буде гаразд.

    ВідповістиВидалити