неділю, 5 травня 2013 р.

За Гетьманат і незалежні ЗМІ

У часи, коли українське суспільство перенасичене інформацією, у більшості своєї не якісною, завдяки успішним діям українофобських ЗМІ чи сайтам у світовій марежі Internet, свідомі українські націоналісти з Січеславщини, намагаються відродити справжню суть преси. Зокрема, велику увагу українські націоналісти з Січеславщини приділяють не тільки сайтам у світовій марежі Internet, але й радіомережі та часописам (газети і журнали) незалежних від будь-якої політичної сили, де можна прочитати не про трагічні події або жалобний стогін від діянь “даунєцькай” банди, а про історію (минуле), життя (сучасне) і перспективи державного розвитку (майбутнє) української нації.
  Отже, пропонуємо вашій увазі невеличкий репортаж-інтервю з головним редактором видання Денисом Поліщуком про появу та діяльність нового українського націоналістичного часопису "Січовик".
Коли і за яких обставин зявився часопис "Січовик"?
Наш часопис започаткований групою українських націоналістів зі славетного козацького міста Січеслав (прихильниками ідеї ІІІ-го Гетьманату – уточнення авт.) у квітні 2013 р.. якім набридло мовчати і слухати провелич України і неготовність українців до революції. Це брехня! Протягом квітня 2013 р. нами було вже видано 4 тижневі номери у форматі газети, однак пристосовуючись до жорстокої сучасності з травня 2013 р. наш часопис переходить у формат журнала-місячника, маючи на меті згодом вийти у форматі повноцінного друкованого видання, а зараз поки доступний користувачам світової мережі в електронній версії.
Чому вами була обрана сама ця назва?
Все дуже просто – назвою "Січовик" ми продовжуємо давню традицію видання українських націоналістичних часописів. Згадаємо нещодавнє минуле: 1) "Сурма"підпільний журнал і друкований орган УВО (у 1927-1934 рр.), а пізніше по заснуванні ОУН – друкований орган Організації Українських Націоналістів (з 1935 р.), журнал друкував політичні аналізи та ідеологічні статті, документував підпільні операції ОУН в Україні. 2) "Ідея і Чин" — орган Проводу ОУН-Б на українських землях (у 1942-1946 рр.) в журналі друкувалися офіційні документи ОУН-Б, політико-теоретичні, інформативні й полемічні статті, коментарі й огляди поточних подій, списки полеглих на полі слави, бібліографії підпільних видань. 3) "Розбудова нації" – ідеологічний друкований орган Проводу Українських Націоналістів, заснований у січні 1928 р., видавався легально в Чехословаччині, а от розповсюджувався нелегально в Польщі й Румунії. Тому, ми вирішили, власне назвою підкреслити свою приналежність до козацької і ОУНівської минувшини – "Січовик" – козак Запорозької Січі, український націоналіст і нащадок ОУН-УПА. Коротко і ясно.
Редакційна колегія та дописувачі статей у вашому часописі є прихильниками ідеї ІІІ-го Гетьманату?
Відповідь буде неоднозначною – і так, і ні. Учасники редакційної колегії, а це головно 4 особи, сповідують ідеї традиційного українського націоналізму Миколи Міхновського, В’ячеслава Липинського, Дмитра Донцова, Миколи Сціборського. Ми не намагаємось перекрутити ідеї наших ідеологів чи використати їх у своїх власних інтересах, ми поширюємо ідеї серед громадян України. Наша мета – побудова української держави нового типу – Гетьманат, і давайте без цифр. Багато хто, переглядаючи нашу рубрику "За Гетьманат", називають саму ідею Гетьманату монархічною, але хіба був Богдан Хмельницький чи Іван Мазепа монархом /монархістом? – Звісно, що ні! Що стосується Павла Скоропадського, то тут треба глибше дивитись у події 1918 р., коли Українська Держава не тільки була розірвана між різними політичними і ідеологічними течіями самих українців, але й оточена одвічними ворогами – ляхами, москалями, мадярами, румунами і жидами. Гетьмана, в українській історичній традиції, завжди обирають на старшинській і козацькій раді представниками від всіх верств населення, а монарха ні. Хіба може населення Великої Британії, Нідерландів чи Данії обирати собі короля? – Звісно, що ні. То де ж в ідеї Гетьманату простежується монархізм? – Ніде. Це все вигадки ревізіоністів і тих, хто сплюндрував одвічні доктрини українського націоналізму. Повертаючись до питання про дописувачів статей, то ми намагаємось навернути їх на свою лінію не застосовуючи сили, хтось приєднується, хтось залишається при своїй думці.
Як ви оцінюєте своє майбутнє – ваш часопис має продовжити той шлях, яким йшли "Сурма" і "Розбудова нації"?
Ми, як і багато інших пересічних українців, віримо у перемогу української нації в багатовіковій боротьбі за своє вільне державотворення на своїй землі. На відміну від політичних партій чи громадських організацій, наш часопис і Рух за Гетьманат, ідею якого ми просуваємо на шпальтах "Січовика", не намагається дискредитувати ідеї своїх ідеологічних попередників. На жаль, для таких націоналістичних часописів як "Сурма" і "Розбудова нації" все вийшло не дуже оптимістично, бо українська нація була знекровлена і втратила власну державність. Сьогодні, коли ми маємо власну державу, нам треба всім згуртуватись і знищити владу українофобів-окупантів. Наша мета, про яку я вже говорив раніше, це побудова Гетьманату. Тому, наразі ми цю ідею пропагуємо. Коли наш Рух за гетьманат буде мати міцний фундамент, власне тоді і має відбутись знищення антиукраїнської влади. Доки українці терплять, доти "даунєцька" банда керує, ну а ми, намагаємось пропагувати свої ідеї.
І на останок, що ви побажаєте тим, хто ще не знає про існування часопису "Січовик"?
Побажаємо скоріше приєднатись до кола наших читачів! Ми не робимо чогось неймовірного, ми починаємо з найменшого, аби в подальшому досягнути великої мети. Ми сприймаємо адекватну обєктивну критику, якщо вона не стосується наших ідеологічних засад. Якщо люди прагнуть з нами подискутувати ми завжди раді перейти у конкретний словесний двобій – без образ і кровопролиття – коротко, ясно і правдиво, за наявності документальних чи архівних свідчень. Для читачів нашого часопису додам на останок, що відзначуючи нашу пов'язаність з революційним поколінням наших найближчих попередників – з УВО-ОУН-УПА-УНА-УНСО – творимо нове видання з популяризацією ідей українського революційного націоналізму без домішок і перекручень та пропагандою Руху за Гетьманат.
Дякуємо за бесіду! Бажаємо успіху у ваших нелегких починаннях!
Дякую вам, що в нас вдалась така конструктивна бесіда. До нових зустрічей. Хай буде!
Розмову провів Павло Ковальов

Немає коментарів:

Дописати коментар