суботу, 26 січня 2019 р.

"Шведські демократи" опанували провінцію Сконе

Наприкінці грудня минулого 2018 р. у Швеції відбулась доволі показова подія, яку оминули українські ЗМІ. Представники націоналістичної політичної партії з промовистою назвою "Шведські демократи" (швед. Sverigedemokraterna) здобули владу у кількох містах південної провінції Сконе. Так євроскептики, скориставшись зневірою виборців до панівних партій, законним шляхом керуватимуть у Гьорбю, Брумьолла та ще кількох населених пунктах, що страждають від навали нелегалів.
   Як зазначають завжди стурбовані "борці за рівність", "Шведські демократи" вперше відчують смак реальної влади з моменту заснування партії 30 років тому і це може похитнути наявний порядок речей на півдні країни. Це стало можливо завдяки тому, що політична сила євроскептиків вдало використала проблему ісламізації Швеції, що потерпає від мігрантів-мусульман останні 19 років. Водночас для здійснення практичних кроків шведські націоналісти послуговуватимуться гаслом — "Культурний націоналізм замість мультикультуралізму!".
   Цікаво, що першим рішенням нової влади у містах провінції Сконе стало скасування для нелегалів освітньої програми з вивчення рідної мови, а не шведської як єдиної державної в країні. Також євроскептики планують скоротити фінансування програм, які мають інтегрувати приїжджих мусульман у шведське суспільство, хоча насправді лиш консервують полярність культур — мігранти не стають шведами, як того хочуть урядовці та різного роду грантожери. На тепер відомо, що "Шведські демократи" планують закріпити свій успіх ще й у найбільших містах Півдня (Мальмьо, Крістіанстад, Гельсінґборґ), де проживає велика мусульманська громада, члени якої тероризують корінне населення, але чи вдасться їм здійснити це?!
   Наостанок зауважимо, що партія шведських євроскептиків відома своєю антибрюссельською позицією (вимагає залишити Євросоюз), а її членство виступає за посилення міграційної політики. Підтримуючи тісний зв'язок з ідейними союзниками у націоналістичному таборі, як "Справжні фіни", "Шведські демократи" прагнуть відмовитись від панівної в країні концепції мультикультуралізму та "повернути Швецію шведам" у всіх сферах суспільно-політичного життя. Що ж, побажаємо нащадкам гордих вікінгів успіху у боротьбі за власну державність!
За матеріалами "Deutsche Welle"

Немає коментарів:

Дописати коментар