неділю, 10 лютого 2013 р.

Життя та традиції УNГ

Історія свідчить, що українці традиційно схильні до самоорганізації, особливо при формуванні добровільних військових обєднань. Будь-яка українська організація виникає відразу ж після того, як в українців зявляється інтуїтивне відчуття спільної долі, конкретна мета та реалістична стратегія її досягнення.
  Українська Nаціональна Громада не втягується в тактичні бої і не бореться з існуючим режимом, що й так успішно догниває. УНГ розвиває стратегічний наступ – творить нову українську націю-громаду і нову державу-громаду.
   Нескладний аналіз багатотисячолітньої історії дозволяє зробити обгрунтований висновок, що вічна місія України, її доля – періодичне відновлення порядку, повернення людини до природних основ життя, творення нових екологічних балансів.
   Метою УNГ є оновлення українського етносу, перетворення його на сучасну націю-громаду і творення нею глобальної держави-громади III-й Гетьманат. Згідно з первинним задумом, УNГ є не стільки організаційним, скільки духовно-просвітницьким центром. УNГ пропонує українцям правильний світогляд, правильну символіку, правильні основи самоорганізації, чесні “правила гри”, здоровий спосіб життя, координує діяльність українських громад з наміром посилення цих громад та їхніх лідерів, сприяє творенню нових громад і забезпечує спільну дію.
   УNГ твориться як ПРАВильна організація, тобто така, що основується на правилах Творця і прагне діяти згідно з Його задумами. УNГ творить сприятливий простір для реалізації українських проектів та ініціатив. Ключовими словами цього простору є Мир, Воля, Здоров’я. УNГ орієнтована на творення простору, в якому українська людина буде вільною і матиме найкращі умови для самореалізації. Це досягається координацією українських проектів і бізнесів, творенням системи знайомств і працевлаштування за принципом “свій до свого по своє”, формуванням власного інформаційного та економічного простору.
   Перспективою УNГ є творення власних закладів виховання і освіти, до яких українські діти ходили б охоче і з радістю, отримували цікаві для них знання і прискорено розвивалися духовно, інтелектуально та фізично. Тому замість психології “дохлої чайки при битій дорозі” УNГ пропонує світогляд вільної творчої людини, яка усвідомлює себе ковалем своєї долі, паном-господарем, персонально відповідальним за свої вчинки і завжди готовим відстоювати свої переконання.
   Для свідомого творення українського простору здоров’я, свободи й миру УNГ пропонує “3 золоті правила українця”, що їх заповів нам Григорій Сковорода:
   1) ОЗДОРОВЛЮЙСЯ! Пізнавай себе, розвивайся духовно, психічно й фізично, вдосконалюй себе і свій життєвий простір, ставай красивішим, розумнішим, чистішим, потужнішим, економічно самодостатнішим.
   2) РОБИ ТЕ, ЩО ЛЮБИШ! Займайся тим, що відповідає твоїй природі, вродженим талантам і здібностям. Лише улюблену справу людина може робити досконало, лише природовідповідна праця дає людині щастя і розкриває її боголюдські потенції.
   3) ТРИМАЙСЯ ЗА СВОЇХ! Вартість мають лише суспільно корисні справи. Підтримуй інших членів Громади, бо це твоя духовна родина, твої ближні. Налагоджуй з ними контакти, просвічуй їх знанням, поширюй славу про їхні добрі справи, народжуй і виховуй дітей. Захищаючи свого ближнього, ти захищаєш себе і своїх нащадків.
   Хай буде!
За матеріялами sd.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар