середу, 21 листопада 2012 р.

Naціональний фінський опір — на межі нацизму і націоналізму

   Одне з найбільших міст Фінляндіїї, та її промислова столиця – Тампере славиться не тільки тим, що є центром фінської народної культури, освіти і спорту, але й концентрацією африканських і азійських іммігрантів, а також, їхніх захисників, тому й не дивно, що 20 жовтня 2012 року молоді фінські патріоти з організації Kansallissosialistinen Suomen vastarintaliike (Kansallinen Vastarinta) – Naціональний фінський опір провели одну з радикальних акцій за всю історію свого існування – марш проти місцевих іммігрантів, представників ЛГБТ-спільноти, комуністів і антифашистів.
"Борися!"  гасло Naціонального фінського опору
   Захід не минув без сутичок – як тільки представники Kansallinen Vastarinta прийшли на центральну площу Тампере біля місцевого ринку, прихильники одностатевих шлюбів з іммігрантами, спробували напасти на активістів, кидаючи в них скляні пляшки та каміння, але зустрівши адекватну відсіч, застосували улюблену тактику – просто втекли, іншого від толерастів ніхто не чекав. А тим часом, активісти Kansallinen Vastarinta, безперешкодно провівши свою акцію, парадним строєм пішли з площі, з гордо піднятими прапорами.
  Організація Kansallinen Vastarinta – одна з найзагадковіших націоналістичних організацій Фінляндії – мало чисельна і дислокується лише у великих промислових містах як Гельсінкі, Тампере, Турку, Лахті, Оулу, Йоенсуу, Вааса, Ювяскюля та Куопіо. Виник Naціональний фінський опір у 2008 р., в період коли Фінляндія зповна пізнала всю справжність мультукультурності єдиної Європи та єдиної валютної системи – єврозони. Молоді націоналісти з Гельсінкі утворили своєрідний ідеологічний клуб, де читали та обговорювали праці відомих націоналістів Європи. Система освіти і сфера соціальних послуг Фінляндії спрямована на те, щоб допомогти азійським та африканським іммігрантам вивчити фінську мову і щоб вони могли брати участь у суспільному житті країни, виштовхуючи при цьому представників титульної нації – фінів.
Мапа провінцій Фінляндії
   Фінляндська Республіка – моноетнічна країна із населенням 5 млн. 401 тис. 267 осіб (станом на січень 2011 р.), де фіни складають 4 млн. 183 тис. 58 осіб (93,4%), шведи – 265 тис. осіб (5,4%), росіяни – 54 тис. 546 осіб (0,51%), естонці – 28 тис. 355 осіб (0,42%), саами – 8 тис. осіб (0,15%) і мігранти – вихідці з Африки (12 тис. 985 осіб) та вихідці з Азії (10 тис. 379 осіб). Власне збільшення кількості мігрантів з Африки та Азії призводить до радикалізації спокійного фінляндського суспільство, викликає напруженість і прояви ксенофобії. Навіть деякі політики, представники партії "Справжні фіни", дозволяють собі расистські висловлювання, аби хоч якось захистити свою націю від мультикультурного та толерантного змішення, як це сталося в Німеччині, Франції, Швеції, Великій Британії та Бельгії, Нідерландах, Данії, Норвегії та Австрії.
   Так склалося що саме на початку 2010-х рр. населення Фінляндії розуміє всю суть європейських мультикультурних реформ, тому й віддає перевагу правій ідеології – протягом останніх виборів з 2011 р. по 2012 р. націоналісти з партії "Справжні фіни" отримали більшість у у місцевих радах та парламенті, тому стали посідати вагоме місце у політиці Фінляндії. Але Фінляндія бере приклад з інших країн Європи, зокрема з Італії та Швеції. Фінський рух Kansallinen Vastarinta є своєрідною калькою з італійського CasaPound (неофашистський сквот в Римі, лідером є Джанлука Іанноне) та швецького Svenska motståndsrörelsen (неонацистська організація в Стокгольмі, лідером є Клас Лунд), так як також організовує презентації націоналістичних (більше нацистських і фашистських) книжок, концерти правих гуртів, видає щомісячний часопис і вуличні протестні акції, направленні в основному проти іммігрантів, комуністів та антифашистів.
Naціональний фінський опір на марші в Тампере
   Naціональний фінський опір увібрав у себе риси як націоналізму і консерватизму, так і нацизму (у більшості правого) й фашизму. У порівнянні з українськими організаціями Kansallinen Vastarinta на початку своєї діяльності (2008-2010 рр.) був ідеологічно близький до Автономного Опору, через ухил в бік соціалізму, але після "грецького колапсу" восени 2010 р. і "ефекту Брейвіка" влітку 2011 р. став близьким до СNА та "Патріоту України". В чому така схожість? – Все просто, Kansallinen Vastarinta намагається наслідувати ідеологічні засади NSDAP вбираючи у себе все новіші й сучасніші пізнання та уявлення щодо націотворення та соціальної справедливості, класовості та боротьби з сіонізмом, не переходячи при цьому на шлях неонацизму чи неофашизму, залишаючись у рамках радикального націоналізму.
   У 2008-2009 рр. коли розпочалась новітня економічна криза капіталістичні досягнення Фінляндії вдалося силою втримати до кризи у Греції і не впасти у боргову яму. Але коли криза все ж увірвалась до Фінляндії, то кожен третій мешканець країни був не в змозі забезпечити собі гідних умов життя. Економічне мислення кожного фіна зруйнував глобальний капіталізм, а точніше – транснаціональні корпорації, що є в руках представників семіто-хамітської групи.
"Приєднуйся до Naціонального фінського опору!"
   Представники Kansallinen Vastarinta жорстко критикують політиків, як власних, так і міжнародних. Зокрема, критиці був відданий міністр закордонних справ Олександр Стубб, який за час сого перебування у міністерському кріслі погладшав і зміг у двічі збільшити свої банківські депозити. Неприязнь до сучасного капіталізму, одна з основних засад Kansallinen Vastarinta, через що іноді інші праві організації Фінляндії, зокрема члени партії "Справжні фіни", її критикують за ухил "в ліво". Але для представників Kansallinen Vastarinta це єдина можливість показати всю трагічність кризи капіталізму Фінляндії через вплив транснаціональних корпорацій не стаючи при цьому на бік соціалізму чи комунізму, які повністю заперечують існування приватної власності, що є одним з чинників капіталізму.
   Проблеми капіталізму усуваються шляхом реанімації та "революції" капіталізму, тобто повна ліквідація таких факторів як олігархія, монополія, "чорний ринок" і корупція. Сучасний транснаціональний (семіто-хамітський) капіталізм це система, де люди не можуть вільно і самостійно впливати на своє майбутнє, так як на прийняття суспільно важливих і політичних рішень влади впливає великий капітал транснаціональних фірм та банків. На думку представників Kansallinen Vastarinta єдиний спосіб зробити Фінляндії знову соціально відповідальною та безпечною державою є створення економічної системи, яка не буде залежати від великих транснаціональних компаній і продовження економічного зростання у рамках протекціонізму.
"Всі на барикади новітньої революції!"
   Повертаючись до діяльності та організації Kansallinen Vastarinta хотілося б зазначити, що що головна увага приділяється критиці та викриттю справжності мультикультуралізму, комунізму, антифашизму та ЛГБТ-віянням. Висуваються думки щодо відтворення "нордичної раси" – поєднавши фінів, шведів, естонців та норвежців, але це лише думки. Однією з основних цілей Kansallinen Vastarinta є створення Національної Соціалістичної Республіки Скандинавії (союз Норвегії, Швеції та Фінляндії), щоб зберегти північні народи від змішування і асиміляції з іммігрантами.
   Для представників Kansallinen Vastarinta дуже важлива расова чистота, про що йдеться в маніфесті організації:
1) Міжетнічне змішання не є природним, а раса – є ключем до людської природи;
2) Фіни, як і інші північні нації мають протистояти "чорному" вторгненню в "білу" Європу;
3) Ніщо не може зруйнувати сильної нації і сильної держави, які підкріпленні ідеологією боротьби за своє виживання в світі пригноблення;
4) Насильство – це самооборона, якщо тебе пригнічують ти маєш відповісти жорстко;
5) Конфлікт арійців і сіоністів не може закінчитися мирно – для тих, хто хапає рушницю й біжить, це вічний закон;
6) Kansallissosialistinen Suomen vastarintaliike не пацифістська організація. Ми знаємо, що можемо перемогти тільки фізичною боротьбою до кінця.
"Кожен частина цілого!"
   Маніфест Kansallinen Vastarinta має на меті створення нової держави, шляхом військової ієрархії, дисципліни, вірності, відкиданням існування домінуючої партії і, перш за все, перехід до "третього шляху". Naціональний фінський опір поєднує в собі революційний націоналізм та правий націонал-соціалізм, виступаючи за безкласове суспільство, пропагуючи ліквідацію політичної еліти, антиглобалізацію – кожна нація має власну ідентичність, культуру і самобутність.
   Це лише невелика частка основних ідей, але вона дає можливість в повній мірі зрозуміти, головні цілі Kansallissosialistinen Suomen vastarintaliike, який впевнено крокує у майбутнє.
   Слава нації!
Автор – побратим Ревуч
(світлини взяті з сайту patriootti.com)

Немає коментарів:

Дописати коментар