вівторок, 15 березня 2016 р.

Суспільство і тотальна війна

Остаточну перемогу над московським імперіалізмом у самому широкому розумінні може забезпечити лише воєнізоване суспільство, а не тільки армія, навіть якщо остання професійно підготовлена та технічно забезпечена високотехнологічним озброєнням.
   Аналіз військових конфліктів сучасності дає зрозуміти, що успішно протистояти геополітичним гігантам вдається не кадровим військовим формуванням, а саме невеликим групам ідеологічно вмотивованих бійців, що опираються на підтримку включених у процес протистояння широких верств населення.
   Розглядаючи проблему новітньої московсько-української війни, не важко погодитись із тезою про те, що оперувати цифрами тут недоречно. Хоча, варто визнати, що міф про непереможність російської армії, після влучних попадань українських гранатометників, давно заржавів на полях Донбасу...
   Прокремлівські сепаратисти на Сході України на справі являються лише уламком російського імперіалізму, що після подій 2013-2014-х рр. почав умовний процес запалення та інтоксикації організму нашої держави. У той же час, сепаратизм - це зброя яку ми свого часу повернемо проти Московії. Лінія фронту на Донбасі повинна розширитись фронтом в Чечні, Дагестані, Татарстані, Сибірі, Ростові-на-Дону і так далі на південь та схід. Зброї на українських військових складах вистачить на всіх! 
   Отже, така стретегія вимагає всебічної народної творчості та ентузіазму. Ресурси для боротьби не потрібно шукати зверху. Ти, твої друзі та коло знайомих - це найголовніше!
   Я з подивом для себе зрозумів, що у більшості молодих людей у віці 16-18 років здебільшого немає навіть власного комплекту форми (і це після двох років війни!), про серйозніші речі годі і думати. Цей факт говорить про те, що наше суспільство і його найцінніша складова - молодь, поступово відчужується від армії, що загрожує остаточно перетворити останню на державний інститут повністю підконтрольний політикам. Альтернатива відсутня, перемога буде куватись знизу. Якщо державі немає справи до молоді, за неї візьмуться націонал-революціонери...

Немає коментарів:

Дописати коментар