вівторок, 6 березня 2018 р.

Корсика вимагає більшої самостійності

Довготривала міграційна криза кардинально вплинула на політичну арену Європи, що склалась у післявоєнну добу та період розвалу соціалістичного табору. З кожним місяцем нерозуміння урядовцями Франції, Німеччини, Великої Британії, Швеції, Нідерландів тієї ситуації, яка склалась на вулицях їхніх міст через недбалу міграційну доктрину, призводить до зростання націоналізму, шовінізму, расизму та ксенофобі. У деяких окремих регіонах справа доходить навіть до сепаратизму!
   Останні загальні вибори до обох палат італійського парламенту продемонстрували бажання більшості населення здихатися нелегальних мігрантів шляхом підтримки відвертих популістів з правого табору. Серед них є й сепаратистські налаштована партія "Ліга Півночі" (італ. Lega Nord per l'Indipendenza della Padania), члени якої відверто пропагують не тільки розширення автономії для таких провінцій, як П'ємонт, Венето та Ломбардія, але і їх повне унезалежнення від Риму, тобто решти Італії.
   Не пасуть задніх і сепаратисти з французького острова Корсика. Минулого літа до Національної Асамблеї Франції (нижня палата парламенту) потрапили 3 корсиканських націоналісти з партії "Pè a Corsica". Тепер вони з найвищої трибуни держави будуть проголошувати не тільки власні популістські гасла, а й вимагати більшої автономії для свого острову. Потрапляння корсиканських сепаратистів вперше до французьких Національних Зборів є свідченням того, що мешканці цієї середземноморської провінції хочуть більше самостійності, у першу чергу в соціально-економічній сфері.
   Варто наголосити, що прямі вказівки корсиканським народним депутатам дає голова виконавчої ради (регіонального уряду) острова, націоналіст Жиль Сімеоні. Минулого місяця він особисто закликав президента Франції Еммануеля Макрона розпочати переговори про більшу автономію для Корсики, але не повну незалежність як сусідня Каталонія від Іспанії. За словами лідера корсиканських сепаратистів, вони вимагають рівноправного визнання корсиканської мови поряд із французькою, амністію для ув'язнених побратимів, яких вони вважають політичними та депортації нелегальних мігрантів назад до країн Азії та Африки. Адже останні становлять реальну загрозу ісламізації не тільки середземноморської провінції, а й всієї Франції, яка у недалекому майбутньому може перетворитись та європейський халіфат.
Автор − Денис Ковальов

Немає коментарів:

Дописати коментар