понеділок, 15 вересня 2014 р.

Час хунти

"Всупереч"… У цьому "їх" перемир'я із одвічним ворогом України, хоча, можливо в договорі з москалями, немає нічого нового, вражаючого, і такого, що доводить нас до розпачі. "Їх" кроки абсолютно передбачувані та ідеально відповідають "їх" гнилій природі. Не завдяки "їм", а всупереч, півроку тому, ви вже мали честь порушити ініційоване "ними перемир'я", і зірвати нав'язану "ними" зрадницьку угоду. Завдяки цьому, ми вже півроку без диктатора, тоді як за умовами "їх" договору, повинні були (це якщо все чесно) жити з ним майже півроку ще.
   Ніяких очікувань, а отже, і розчарувань. Сьогодні ми теж можемо перемогти, але не "завдяки" а "всупереч". Всупереч "їм"! Ми, друга сторона конфлікту, в цій битві добра зі злом. "Вони" – побічна гнила гілка. Будь цією стороною "вони", Кремль мав би тисячу можливостей домовитися, як робив це останні 23 роки. З нами не можна домовитися. Можна тільки вбити. Домовитися можна тільки з "ними", і проти нас. Тому, слід бути готовим битися проти "тих", всупереч "ним" і якщо доведеться, битися проти "цих" і "тих".
   "Війна Духа"… Одне з безлічі "перемир'їв", що вже припинило одну з безлічі воєн. З безлічі, яке ледь почалося. Яке попереду. Держава ніколи не переможе імперію. Тим більше, ніколи, імперію яка претендує на цивілізацію. Східна імперія прагне бути східною цивілізацією – Євразійським світом! Тим більше, така держава як наша не зможи довго чинити опір силам імперії. Імперію в силах перемогти культура, традиція, революція; якщо простіше то, дружба, ненависть, пам'ять, помста. Точніше, все те, що має своїм джерелом нашу пристрасну, ірраціональну, несвідому і надсвідому, містичну складову.
  Коли температура протистояння досягає своєї вищої планки, коли на кону стоїть історична смерть або вікове затемнення, наша свідомість, з його конструкціями "ідеальної опори", типу "боротьби за суверенітет" або "самопроголошену республіку", достойно тільки усмішки і байдужості. Лише те, що може викликати велику пристрасть і велику твердість, війна духу, війна народна, "війна священна". Це не з тієї області, коли може бути придумано щось нове…
   Все "за класикою". Ми можемо перемогти, як переміг В'єтнам, як переміг Афганістан, за рецептом Іспанії, двохсотлітньої давності. У відмінності від війни держави, така війна відрізняється тим, що кожна бойова одиниця, аж до останнього бійця, здатна вести війну в автономному режимі. Що "центр управління" кожної такої одиниці, знаходиться у неї всередині, а не зовні. І отже, фактор "зради тилу", зради "гаранта конституції", або "зливу ГенШтабом", тут мало кому про що скажуть; це все з іншої опери. В армії такого роду, остання бойова одиниця, голографічно містить в собі все ціле. І чисто гіпотетично, у випадку "пропажі" цього, всього цілого, здатна його заново з себе розгорнути.
  Тому що "все ціле", тут, є не потенціалом живої сили і техніки, а найвищою цінністю, усвідомленням свого права, почуттям істини. Іншими словами, чеченська революція епохи Джохара і "боротьби за суверенітет", претендувала на те, щоб перемогти, чеченська революція епохи польових командирів, що настала після його знищення, втратила можливість програти.
  Ми, зараз, йдемо з іншого боку. Спочатку, особливо після капітуляції офіційної влади, епоха польових командирів, і лише після неї – революція "Джохара". Спочатку, якість "неможливості програти", щоб після, набути претензію – перемогти. Спочатку, Махно і Холодний Яр, і лише після, нова вертикаль нового представництва. Вождя дійсно потрібно заслужити.
"Час Хунти"… У живого, органічного цілого, нехай навіть ідеального і потенційного, може бути тільки 2 форми відносин з корозією, хворобою, вірусом. Перемога і знищення, або – надлом, розпад, смерть. Націонал-Революційна, Народно-Визвольна війна, яку зараз ведемо ми, в принципі, небагато чим відрізняється від тих, що вели інші, і до нас. Вона також ділена рівно надвоє. Перший етап, який все ще "в розпалі", знаменний тим, що мають, або прагнуть до влади еліти, покидають якесь аморфне революційне ціле, і кристалізуються в своїх таборах.
1) Капітулянти.
2) Ті, хто готовий йти до кінця.
 Перші, як правило вже при владі, і намагаються її утримати. Другі, "проявляються", пробивають собі дорогу, чинять збройний опір, із самих різних і часто непередбачуваних місць, як на карті політичної, так і на схемі громадської стратифікації.
   Ось ці, спонтанні, раптово виниклі осередки опору зовнішньому та внутрішньому ворогові, і були в свій час і в своєму місці названі хунти. Другий етап, який все ще попереду, полягає в тому, що ці осередки опору, спонтанні спалахи, об'єднуються в одну організовану структуру, котра має на меті Військові, так і Революційні цілі.
   Ось це і є справжня Хунта. І поки, вона попереду…
   Слава Україні!
Автор – Ігор Сізов

Немає коментарів:

Дописати коментар